september 20, 2016

Het verhaal van Henk en Marianne

Henk en Marianne wonen al zo’n 22 jaar in een ruime twee onder een kap woning in een mooie buurt in Aadorp. Zodra je het huis binnenkomt voel je warmte en gezelligheid. Het hele huis is met zorg ingericht en hierin zie je meteen de creatieve hand van Marianne. Zowel in als om de woning is alles tot in de puntjes verzorgd en op elkaar afgestemd.

img-9

Marianne werkte 30 jaar met veel plezier voor Asito en Henk heeft een geweldige tijd gehad in zijn werkzame jaren als instrumentenmaker/laboratoriumtechnieker bij Urenco in Almelo. Dat hij gebruik kon maken van een pre-pensioen regeling ziet hij als een voorrecht. Ze hebben zich destijds voorgenomen om in de jaren daaropvolgend vooral samen te genieten.

Actieve, positieve en sportieve mensen zijn het. Ze fietsen veel om daarna heerlijk op een terrasje te genieten. De sportactiviteiten van de kleinkinderen worden enthousiast meebeleeft en op de voet gevolgd. En ook het samen met de kinderen en kleinkinderen ondernemen van uitstapjes, zoals onlangs naar een plukboerderij, maakt gelukkig! De extra bezoekjes aan de zus van Marianne, bij wie de gezondheid achteruit gaat wordt als iets vanzelfsprekends gezien. Een paar keer per week fiets het stel naar Almelo toe om te kijken of alles goed gaat. Ook uit waardering voor de tijd dat ze het vroeger samen zo gezellig hebben gehad.

Henk en Marianne hebben de woning in Aadorp in de verkoop. De woning wordt ze eenvoudigweg te groot. Ze zijn voorzichtig aan het kijken naar een moderne en levensloopbestendige woning. Ze kijken daarbij niet alleen naar bestaande bouw maar ook naar nieuwbouwprojecten in de regio. Wat Henk daarbij opvalt is dat veel kavels te groot zijn voor de ‘oudere’ koper. Ook is er een ruim aanbod aan appartementen, maar dat is juist wat ze niet willen. Henk en Marianne zijn echte buiten mensen, dus een niet al te grote tuin staat hoog op het verlanglijstje.

Dat een gezonde levenswijze niet altijd garant staat voor een goede gezondheid bleek wel toen Henk enkele jaren geleden problemen met zijn hart kreeg. En hoewel dat nu achter hen ligt, zijn zij zich er terdege van bewust dat je van elke dag moet genieten.Vanzelfsprekend zou een wat kleinere woning, met minder onderhoud hier prima bij passen. De voorkeur gaat uit naar een woning in de gemeente Wierden. Hier hebben ze eerder gewoond samen met hun inmiddels volwassen kinderen Miranda en Bart, en dat is ze goed bevallen.

Met interesse wordt er gekeken naar de projecten die via Huis blijft Thuis begeleid en gerealiseerd worden. De werkwijze van Huis Blijft Thuis, dat er een coördinator bij nieuwbouw/verbouw meedenkt en een woonplan opstelt, waar naast eigen wensen ook gedacht wordt aan praktische en bouwkundige oplossingen voor nu en in de toekomst, spreekt ze erg aan.

‘Dit Stel redt het nu en in de toekomst Wel’

Huis blijft Thuis streeft naar duurzaam, flexibel wooncomfort. Klik hier om contact met ons op te nemen.