september 20, 2016

Het verhaal van Tonnie en Ria

Al bijna veertig jaar wonen Tonnie (65 jaar) en Ria (63 jaar) Kroeze met veel plezier in Wierden.
Begonnen ze ooit aan de Acacialaan met een tussenstop aan de Aa, nu wonen ze al weer 7 jaar met enorm veel plezier aan de Akeleistraat.

img-24

Tonnie werkte meer dan 46 jaar voor de Cogas, waarvan de laatste 18 jaar als energie adviseur. Nadat hij bij de Cogas stopte was stilzitten voor hem geen optie. Deze bijzonder actieve man die nog midden in de maatschappij staat heeft een dagtaak aan al zijn bezigheden. Om er een paar uit te lichten; Tonnie is al jaren lid van de E.H.B.O (coördinerende functie), hij is ijsbaanvrijwilliger, draagt de wielersport (AWV de Zwaluwen en Ruiten Drie) een warm hart toe en was 9 jaar bestuurslid van de profronde van Almelo. Hij is eveneens verbonden in Wierden aan de Stichting Duurzame Energie en is wooncoach voor Duurzaam Thuis Twente. Ook gaat hij elk jaar als reisleider een week mee naar Lourdes. Vooral dit laatste is voor Tonnie betekenisvol werk. Al 17 keer begeleide hij een week lang een veertig tal pelgrims. Als hij weer in Wierden is kan hij zijn opgedane ervaringen even rustig laten bezinken in zijn heerlijke woonomgeving.

Ria speelt daarin vooral een ondersteunende rol. Zij laat Tonnie zijn gang gaan omdat hij daar het best bij gedijt. Zij helpt eens per week als vrijwilliger bij de dagopvang voor ouderen aan de Eikenlaan, ze tennist graag en past met Tonnie op de kleinkinderen. Kortom Tonnie en Ria zijn een typisch voorbeeld van de ‘nieuwe oudere´: actief, vitaal, ondernemend, bewust levend en toekomstgericht!

Dit zie je ook terug in de manier waarop ze hun huidige huis hebben verbouwd. Zo´n 7 jaar geleden begon het huis aan de Aa te groot te worden en ook de tuin vergde nogal wat onderhoud. De kinderen, alle 3 getrouwd (6 kleinkinderen ), woonden inmiddels elders. Samen gingen ze op zoek naar iets wat ze naast comfort ook praktische mogelijkheden zou bieden mocht dat in de toekomst nodig zijn. Ze vonden een mooi vrijstaand huis aan de Akeleistraat en hebben dit helemaal kunnen verbouwen naar eigen wensen en ideeën. Zo is er een slaapkamer beneden die nu nog als kantoor dienst doet met daaraan grenzend een ruimte waarin met wat kleine aanpassingen een badkamer gerealiseerd kan worden. De woning is vrij van drempels en voorzien van vloerverwarming. Het mag duidelijk zijn dat Tonnie met zijn beroepsachtergrond ervoor gezorgd heeft dat er klimaatneutraal gebouwd is.

Zoals er jaren geleden een slogan was: die meid is op haar toekomst voorbereid kun je van Tonnie en Ria gerust zeggen: dit Stel redt het nu en in de toekomst Wel!! Deze aardige, optimistische mensen, die samen graag fietsen en een kaartje leggen, hopen met de kinderen en kleinkinderen nog jaren te kunnen genieten van hun mooie huis aan de Akeleistraat.

“Dit stel redt het nu en in de toekomst wel!!”

Huis blijft Thuis streeft naar duurzaam, flexibel wooncomfort. Klik hier om contact met ons op te nemen.