oktober 25, 2016

Het verhaal van Dick Berkhof

Dick Berkhof (76 jaar) wonende aan de Karel Doormanstraat in Wierden. Dick heeft zijn badkamer en slaapkamer laten verbouwen door Huis blijft Thuis. Geloof, hoop en liefde zijn woorden die het leven van Dick kenmerken. In zijn mooie bungalow aan de Karel Doormanstraat vind je deze drie dan ook volop terug. Van foto’s van de kinderen, geborduurde schilderijtjes gemaakt door zijn vrouw tot een eeuwenoude Bijbel. Het geloof loopt als een rode draad door zijn leven. Hij is een trouwe kerkganger van de Hervormde Kerk in de gemeente Wierden. Bij deze kerk waar hij zich sterk mee verbonden voelt was hij twaalf jaar ouderling. Tegenwoordig verricht hij er met plezier nog allerlei hand en spandiensten.

foto-dick-berkhof

Dick is ook een echt natuurmens. Zo is hij als vrijwilliger bij verschillende natuurprojecten betrokken. Hij gaat wekelijks naar Vriezenveen om te helpen bij het natuurbeheer van de natuurhistorische Vereniging Vriezenveen (KNNV). Een groep vrijwilligers zet zich daar in om een aantal gebieden met een bijzondere landschappelijke waarde in stand te houden of te verbeteren.  Voor deze vereniging heeft hij al het gereedschap thuis in beheer. Hij is gek op vogels en heeft daarvoor al verschillende tochten gemaakt om zoveel mogelijk soorten te kunnen zien en horen. Daarnaast wandelt en fitnesst Dick enige keren per week. En hoewel hij de mooiste fuchsia’s kweekt; erachter weg kwijnen, gebeurt deze actieve, sociale man zeker niet!

Geboren in Vriezenveen is hij na zijn huwelijk met Alie Plaggenmarsch in Wierden komen wonen. Het echtpaar kreeg er drie kinderen en 8 kleinkinderen. Zijn kinderen en kleinkinderen zijn belangrijk voor hem. Het mooie van het zien opgroeien van zijn kleinkinderen vindt hij om te zien dat ze allemaal hun eigen talenten hebben. Hij vindt dat er tegenwoordig wel een grote druk om te presteren op kinderen ligt.

Dick spreekt heel liefdevol over zijn, in 2002 overleden vrouw. Ook bij haar sterven speelde hun rotsvaste geloof een belangrijke rol. Het maakte dat zijn gezin en naaste familie nog dichter tot elkaar kwamen en Dick zegt dat hij toen ervaren heeft: ”Geloven doe je niet alleen”.

Zijn kinderen hebben ook een belangrijke rol gespeeld toen hij enkele jaren geleden zijn bungalow, met oog op de toekomst, aangepast heeft. Om later niet voor, bijvoorbeeld financiële verrassingen komen te staan, was het meedenken van de kinderen ook positief. Er is een nieuwe, ruime badkamer gecreëerd naast de bestaande slaapkamer. Deze badkamer is van alle moderne gemakken voorzien, zoals vloerverwarming, douchebeugel en licht zodra je de (schuif) deur opent. Wat hem daarbij vooral zo aansprak is de persoonlijke aandacht en de “alles in overleg mentaliteit “ van de firma Vosbouw die de verbouwing destijds regelde. Deze Firma is nu onderdeel van het nieuwe Huis blijft Thuis concept. Waarbij het streven is om samen met de coördinator verbouw en nieuwbouw, een persoonlijk traject op te zetten en het proces van dichtbij te blijven volgen en begeleiden.

Huis blijft Thuis streeft naar duurzaam, flexibel wooncomfort. Klik hier om contact met ons op te nemen.